Senior International Marketing & Sales Professional

Gedreven ondernemer met langdurige ervaring in general management, marketing /sales en export, met speciale interesse voor innovatie, project-en veranderingsmanagement en upgrading van de organisatie.

Actief bij MKB en grootbedrijf. Adviseur in het kader van Starters International Business van RVO. Organisator van opleidingen en trainingen op het gebied van innovatiemanagement.

Werkte onder andere als algemeen directeur in de drukkerij/communicatie sector, commercieel directeur Benelux in FMCG voor Bestfoods (Unilever) en in de verpakkingsindustrie voor Kappa Packaging. Studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode en in de Verenigde Staten en volgde daarna opleidingen op het gebied van Management, NPD, Sales, Finance en HR.

Brede internationale ervaring, met als speerpunten Singapore, China en Europa.

Herstructurering en verkoop mediabedrijf

Rol Erik de Boer: algemeen directeur a.i.

Bedrijf met brede portfolio in de mediasector. Door herstructurering, commercieel en financieel weer naar de zwarte cijfers. Succesvol afgerond door verkoop bedrijf. Totale periode: 2 jaar. Aandeelhouders tevreden, personeel bleef in dienst.

Verandermanagement

Rol Erik de Boer: adviseur, consultant

Bij een groot Duits bedrijf meegewerkt aan een intern en extern transitietraject met als doelstelling het bedrijf meer marktgericht te maken. Betrokken waren hierbij, naast directie, een vijftigtal Duitse en een aantal internationale ingenieurs. Met behulp van de Socratische Masterclass Methode® werd in een betrekkelijk korte, maar zeer intensieve periode de huidige werkwijze en manier van marktbeleving geanalyseerd en werden voorstellen voor vernieuwing ontdekt en omarmd.

Verre Oosten, blootleggen export/samenwerkingsmogelijkheden Parantion BV

Rol Erik de Boer: adviseur, consultant

Parantion is een sterk groeiend bedrijf, dat zich onder andere bezighoud met de ontwikkeling van geavanceerde software ten bate van opleidingen in de medische sector. Voor en in goed overleg met Parantion directie een plan opgesteld om de Chinese markt te verkennen en zo mogelijk via samenwerkingsverbanden daar ook actief te gaan worden. Uitvoering aan gegeven in samenwerking met Nederlands-Chinese partner. Dit intensieve traject heeft recent geresulteerd in de opstart van diverse activiteiten voor Parantion in China.

Singapore: opzet van een innovatie adviesbureau

Rol Erik de Boer: initiator, director

In 2007 samen met partners Ronald Dalderup en Sharon Choo bedrijf in Singapore opgestart, dat inmiddels al vele jaren goede adviesdiensten aan zowel grote bedrijven als MKB levert. Klanten variëren van eigenaren van shopping malls tot kleinere retail bedrijven. Dagelijkse leiding in handen van Ronald en Sharon. Veel uitwisseling van projecten en mogelijkheden tussen Nederland/Europa en Singapore/Azië.